Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2018

Прокуратура домоглась скасування незаконних судових рішень у сфері земельних правовідносин

 

 

 

Волноваською місцевою прокуратурою приділяється велика увага представницькій діяльності щодо захисту порушених інтересів громадян у сфері земельних правовідносин.
 
У ході проведення щотижневого моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень Мар’їнського районного суду виявлено 2 факти розгляду судом у 2017 році цивільних справ щодо стягнення сум боргу за договорами позики шляхом укладення мирової угоди, а саме - передачі земельних ділянок (паїв) площею 6,1 га та 4,2 га в рахунок сплати заборгованості.
 
  Проведеною перевіркою встановлено, що судом прийнято рішення, які суперечать нормам матеріального та процесуального права, а саме – розгляд справ здійснено без участі сторін.
 
У зв’язку з цим керівником Волноваської місцевої прокуратури внесено дві апеляційні скарги на вказані ухвали суду щодо скасування винесених рішень.
 
На теперішній час апеляційні скарги задоволені у повному обсязі та обидві цивільні справи направлено для нового розгляду судом у відповідності до чинного законодавства.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 865