Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2023

Стягують податки з підприємств на користь квазіреспубліки «днр» - підозрюються 9 експодатківців з смт Мангуш

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури дев’яти працівникам Мангушської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, у березні 2022 року, після того як війська держави-агресора окупували смт Мангуш, 9 податківців зрадили присязі державного службовця та перейшли на бік окупантів. Підозрювані обійняли посади у незаконно створеному органі - «мангушській об’єднаній республіканській податковій інспекції міністерства доходів та зборів днр».
 
          
 
До їх обов’язків входить контроль за так званим податковим законодавством та обігом товарів у квазіреспубліці. Зокрема, вони реєструють підприємців за фейковими законами, ведуть облік платників, організовують оподаткування підакцизних товарів й реєстрацію розрахункових операцій, а також здійснюють податкові установ.
 
Наразі держслужбовців звільнено із займаних посад в Україні.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.  Максимальне покарання за вказаною статтею – 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 548