Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2013

Прокуратура Макіївки виявила порушення прав підприємців з боку контролюючих органів

  

Прокуратурою проведено перевірки додержання працівниками правоохоронних органів та органів держконтролю вимог законодавства щодо захисту конституційних засад підприємницької діяльності.
В ході перевірок встановлено чисельні порушення закону посадовими особами при призначенні, проведенні та реалізації результатів контрольно-перевірочних заходів.
Зокрема, мали місце факти направлення працівниками міліції та податківцями запитів суб’єктам господарювання про надання інформації та копій документів поза межами Кримінального процесуального кодексу України, Податкового кодексу України та проведення перевірок підприємницької діяльності з питань, які не належать до їх компетенції.
За результатами актів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто начальників управлінь Держтехногенбезпеки чотирьох районів міста, які цілеспрямовано та безпідставно планували постійні перевірки одних і тих же підприємців.
Грубі порушення діючого законодавства виявлено працівниками прокуратури в діяльності міського Управління ветеринарної медицини. Встановлено, що посадовці на чолі із заступником головного державного ветеринарного інспектора Макіївки багатократно практикували перевірки суб’єктів господарювання без відповідного направлення на здійснення заходу.
Прокуратурою внесено подання щодо усунення порушень чинного законодавства, дисциплінарне покарання понесли 18 відповідальних осіб правоохоронних органів та органів держконтролю.
 
Прес-служба прокуратури м. Макіївки

кількість переглядів: 75070