Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2013

В Маріуполі прокуратура виявила факти нераціонального використання бюджетних коштів

  

Органами прокуратури Маріуполя проведено перевірки на комунальних підприємствах міста в частині дотримання вимог бюджетного законодавства.
За результатами перевірок прокуратурами Орджонікідзевського та Іллічівського районів виявлені порушення, пов'язані з нераціональним використанням бюджетних коштів. Встановлено, що чиновниками на місцях не проводиться належної роботи з дослідження цін на ті чи інші товари. Внаслідок чого бюджетні кошти витрачаються з найменшою економічною вигодою.
«Представники Орджонікідзевської районної адміністрації для озеленення району придбали саджанців дерев (беріз, каштанів, лип та рябин) на суму 90 тисяч гривень, але ці ціни виявилися значно завищеними, - підкреслює старший прокурор прокуратури Орджонікідзевського району Сергій КНИШ, - бо їх середньо ринкова вартість складає лише близько 40 тисяч. За ініціативою прокуратури району внесено подання про усунення порушень і притягнення винних осіб до відповідальності».
Також виявлено грубі порушення під час проведення тендерів. А саме: райадміністрація укладала договори з підприємством-переможцем на вивезення звалищ з території району, проте фактично ці роботи не виконувалися, а оформлялися фіктивними актами приймання робіт. Сума збитків, причинених державі склала 130 тис. гривень. Дані за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч. 4 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна, вчинені у великих розмірах) КК України.
Схожі порушення бюджетного законодавства під час укладення тендеру з одним із підприємств виявлено і в Іллічівському районі міста. Цього разу сума збитку склала 191 тисячу гривень. Дані за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч.3 ст.191 (привласнення чи розтрата чужого майна вчинені повторно, або групою осіб) КК України. Триває досудове розслідування.
Процесуальне керівництво по вказаних кримінальних провадженнях здійснює прокуратура м. Маріуполя.
Прес-служба прокуратури м. Маріуполя

кількість переглядів: 75170