Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2013

Підприємця буде притягнуто до відповідальності за невиконання рішення суду

   

Прокуратурою буде поставлено питання про позбавлення волі керівника приватного підприємства, який ухиляється від сплати штрафу за зловживання із бюджетними коштами.

Вироком Центрально-Міського районного суду Горлівки директор одного з підприємств міста Горлівка визнаний винним у скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Обставини справи:

Прокуратурою Горлівки проводилась перевірка стану законності використання приватним підприємством бюджетним коштів в сумі понад 700 тисяч гривень, призначених для будівництва спортивного майданчику з штучним покриттям на території многопрофільного ліцею «Лідер».
На оборудці с бюджетними коштами було викрито і притягнуто до відповідальності директора приватного підприємства м. Донецька. Центрально-міський районний суд Горлівки призначив йому покарання у вигляді штрафу на суму 170 тисяч гривен з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно господарських функцій, строком на 1 рік.

Також, прокурором Горлівки було заявлено позов в інтересах Горлівської міської ради про стягнення з товариства грошових коштів у розмірі 718 тисяч гривен. Господарським судом Донецької області цей позов був задовільнений.

Натепер, до суду викликано приватного підприємця, який ухиляється від сплати штрафу.  Перед судом прокуратурою  поставлено питання про зміну міри покарання для керівника товариства на позбавлення волі, як це передбачено ст. 53 Кримінального Кодексу України.
Прес-служба прокуратури м. Горлівки

кількість переглядів: 75067