Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2013

В Маріуполі проведуть комплексну перевірку об’єктів продажу неліцензійних товарів

  

У прокуратурі Маріуполя відбулась нарада з питань додержання законодавства у сфері інтелектуальної власності

У нараді, яка проводилась під головуванням прокурора міста, взяли участь прокурори районів, представники органів внутрішніх справ та місцевого відділення головного управління міндоходів Донецької області.
Питання захисту прав інтелектуальної власності в Україні є надзвичайно актуальним.
На початку літа в Маріуполі розпочалася робота по боротьбі з цифровим піратством. Прокуратурою міста із залученням фахівців Державної служби інтелектуальної власності проведено 34 перевірки в державних та комунальних установах і організаціях міста, під час яких виявлені численні порушення.
«За актами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 12 осіб. Окрім цього, після розгляду подання прокурора, Маріупольською міською радою вирішено питання щодо виділення 800 тисяч гривень для забезпечення необхідних ліцензійних програм. Однак останнім часом активність відповідних контролюючих служб по цих питаннях значно знизилась. Основна задача, яку ми ставимо перед собою сьогодні – це зробити все для того, щоб викорінити факти реалізації неліцензійної контрафактної продукції у місті», - підкреслив під час свого виступу прокурор міста Маріуполя Сергій Резницький.
За результатами наради, вирішено створити робочу групу, яка безпосередньо займеться системними перевірками з виявлення об’єктів з продажу неліцензійних товарів.
Разом з цим, прокуратурою буде надана принципова оцінка діяльності контролюючих органів, відповідальних за стан додержання законів у цій сфері.


                                                                                                  Прес-служба прокуратури м. Маріуполя

кількість переглядів: 1531