Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2013

У прокуратурі Донецької області відбулась міжвідомча нарада з питань боротьби із наркотиками

   

Під головуванням заступника прокурора Донецької області Євгена Максакова відбулась міжвідомча нарада на тему: «Про стан протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів».

На нараді були присутні керівники правоохоронних органів області, прикордонної та пенітенціарної служб, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, прокурори міст з районним поділом, міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них.
У ході засідання представниками різних служб було обговорено стан боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.
Так, на теперішній час на обліку в спеціалізованих лікувальних закладах області налічується понад 10 тисяч осіб, хворих на наркоманію, та більше 800 – з діагнозом токсикоманія
Проте, на засіданні було зазначено, що взаємодія органів внутрішніх справ із закладами охорони здоров’я в напрямі виявлення та взяття на облік осіб, які вживають наркотики, недостатня та потребує активізації.
«Поза увагою правоохоронних органів та органів виконавчої влади залишаються питання цільового використання бюджетних коштів, виділених для закупівлі лікарських та фармацевтичних препаратів з вмістом наркотичних та психотропних речовин для потреб лікувально-профілактичних установ», - зазначив у своїй промові начальник управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Донецької області Олег ПАНАСОВСЬКИЙ.
Увага керівників відомств була звернута також на стан протидії розповсюдженню наркотичних засобів серед неповнолітніх, а також на проблеми у сфері протидії контрабандного переміщення наркотичних засобів через митний кордон.
«Необхідно покращувати ситуацію з виявленням та перекриттям каналів надходження наркотичних засобів та психотропних речовин в установи виконання покарань та слідчі ізолятори», - акцентував Олег ПАНАСОВСЬКИЙ.
За результатами наради прийнято рішення спільними зусиллями вжити додаткових заходів щодо підвищення ефективності боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.
                                                                                                    Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1184