Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2013

За втручання прокуратури у Костянтинівському районі повністю погашено заборгованість із заробітної плати

  

Посадову особу райдержадміністрації притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
Костянтинівська міжрайонна прокуратура провела перевірку додержання законодавства щодо оплати праці Костянтинівською районною державною адміністрацією. У ході цієї перевірки були виявлені грубі порушення в діяльності комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.
Встановлено, що членами комісії не належним чином виконуються посадові обов’язки, а саме: не складалися графіки погашення заборгованості із заробітної плати в Костянтинівському районі та протягом поточного року на засіданнях комісії жодного разу не розглядалися питання про «приховані» трудові стосунки та не ініціювалося виявлення таких фактів контролюючими органами.
«Робота комісії, покликаної боротися з невиплатою заробітної плати, обмежувалася лише констатацією факту наявності боргів, що є у підприємств, тоді як сума загального боргу по зарплаті в районі на момент перевірки складала 71,1 тис. гривень. На адресу голови Костянтинівської райдержадміністрації прокуратурою було внесено подання про усунення виявлених порушень. За результатами його розгляду сума заборгованості повністю погашена. За неналежне виконання посадових обов'язків секретаря комісії було притягнуто до дисциплінарної відповідальності», - повідомив Костянтинівський міжрайонний прокурор Андрій ШИЯНЬ.
 
                                                                                                 Прес-служба прокуратури м.Краматорська

кількість переглядів: 1359