Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2014

Директора хімічного заводу викрито у невиконанні судових рішень по стягненню заборгованості із заробітної плати

    

Костянтинівською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку
додержання вимог Закону України «Про виконавче провадження» при виконанні судових наказів міським Управлінням юстиції.
Встановлено, що на виконанні у відділі державної виконавчої служби Управління юстиції перебуває виконавче провадження про стягнення заборгованості із заробітної плати на користь працівників Костянтинівського державного хімічного заводу.
Провадження об’єднує 398 судових наказів на суму 2,7 млн. гривень, з яких 110 виконавчих листів на 1,1 млн. гривень – за заявами Костянтинівського міжрайонного прокурора. Однак ці рішення суду керівництвом підприємства не виконуються.
За результатами перевірки відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання рішення суду та перешкоджання його виконанню посадовою особою).
Крім того, за втручанням прокуратури органами міліції було виявлено, що з території хімічного заводу незаконно вивозиться металобрухт. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Досудове розслідування здійснюється Костянтинівським МВ ГУМВС України у Донецькій області. Наразі розслідування триває.
«Прокуратурою продовжують вживатися усі необхідні заходи щодо погашення заборгованості по заробітній платі і встановлення усіх обставин правопорушень, які вчиняються на державному підприємстві», - наголосив старший прокурор Костянтинівської міжрайонної прокуратури Едуард Морозов.

                                                                                                       Прес-служба прокуратури м. Краматорська

кількість переглядів: 1911