Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2014

Прокуратура виявила порушення у роботі виконавчого комітету

    

Добропільською міжрайонною прокуратурою проводились перевірки органів виконавчої влади щодо дотримання Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про охорону атмосферного повітря»

В ході прокурорських перевірок встановлено, що виконавчим комітетом у 2013 році була прийнята програма соціально-економічного розвитку міста, в якій була передбачена низка заходів спрямованих на покращення екологічного стану навколишнього середовища. Зокрема, передбачалось встановлення обладнання для очищення газопилового потоку від забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря шахти регіону, яке б зменшило кількість шкідливих викидів майже на 500 тисяч тон. Однак, жодних відомостей щодо виконання цього пункту програми не має. Крім того, посадовими особами відділу комунального господарства Добропільської міської ради не ініціювалися та не організовувалися перевірки на підприємствах з питань додержання зазначеними суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері охорони атмосферного повітря. А громадськість не інформувалась про екологічний стан регіону.

«За результатами прокурорської перевірки було винесено подання. За результатами його розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто посадову особу житлово-комунального відділу міської ради», - повідомив старший прокурор Добропільської міжрайонної прокуратури Руслан ЖУК.
.

                                                                          Прес-служба Красноармійської міжрайонної прокуратури
 

кількість переглядів: 1134