Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2014

Встановлені чисельні порушення законодавства з безпеки руху на залізничному транспорті

     

За недбале ставлення до своїх обов’язків за актами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 5 посадовців.
Маріупольською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері на виконання завдання прокуратури Донецької області проведені перевірки додержання вимог законодавства з безпеки руху на залізничному транспорті.
Протягом декількох місяців перевірки проводились на під’їзних залізничних коліях потужних підприємств металургійної, гірничо-видобувної та транспортної галузі під час яких виявлені численні порушення.

«Встановлено, що у 2013 році підприємствами було пошкоджено 180 вантажних вагонів ДП «Донецька залізниця» на загальну суму більше 800 000 гривень, що свідчить про неналежний стан організації роботи з питань схоронності вагонного парку та безпеки руху. Вказані факти порушень свідчать про неналежне ставлення посадових осіб потужних підприємств до виконання покладених на них обов’язків та сприяють, як пошкодженню вагонного парку, так і сходам вантажних вагонів під час їх руху, вивантаження та навантаження», - повідомив Маріупольський прокурор з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері СЕРГІЙ ВОЛКОВИЧ.

За результатами перевірок Маріупольською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері внесено 5 подань щодо усунення порушень вимог законодавства з безпеки на залізничному транспорті та схоронності вагонного парку. За результатами розгляду усі подання задоволені, до відповідальності притягнуто 5 посадових осіб.


                                                                                                            Прес-служба прокуратури м. Маріуполя

кількість переглядів: 1056