Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2014

В Маріуполі за одержання неправомірної вигоди засуджено посадовця житлово-комунального підприємства

     

Вироком Іллічівського районного суду посадову особу житлово-комунального підприємства міста визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Встановлено, що в обов’язки майстра підприємства входило здійснення контролю за поведінкою осіб, які направлені до ЖКП для відбування покарання у виді громадських робіт. Проте, замість того, щоб контролювати працю засуджених, жінка домовлялась із ними про отримання незаконної винагороди. Фактично засуджені встановлені їм години не відпрацьовували, проте майстер вносила завідомо неправдиві відомості до табелів обліку та підписувала неправдиві довідки, а в обмін за це отримувала «подарунки», загальна вартість яких склала 4000 гривень.

«За фактом підробки документів та одержання неправомірної вигоди правоохоронні органи розпочали кримінальне провадження. В ході досудового розслідування, між прокурором та підозрюваною було укладено угоду про визнання винуватості. Вироком суду жінку визнано винною і засуджено до штрафу у розмірі 17 000 гривень з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах, в установах чи організаціях на 2 роки», - повідомив прокурор Іллічівського району міста Маріуполя Георгій КОЗУБ.


                                                                                                       Прес-служба прокуратури м. Маріуполя

кількість переглядів: 1824