Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2014

Прокуратура Маріуполя контролює хід розслідування кримінальних проваджень за фактами правопорушень під час мітингів

    

Під час координаційної наради органів з питань охорони громадського порядку, боротьби зі злочинністю та корупцією, що відбулася у прокуратурі міста Маріуполя за участю міського голови та керівництва правоохоронних органів прийнято рішення про передачу усіх кримінальних проваджень, які пов’язані з подіями під час масових мітингів на території міста для розслідування у Маріупольське МУ ГУМВС України в Донецькій області.
«Процесуальне керівництво досудовими розслідуваннями, пов’язаними з втручанням громадських організацій та окремих осіб у діяльність державних органів влади, умисне пошкодження державного майна відтепер здійснюватиме прокуратура міста. Таке рішення прийнято для більшої ефективності розслідування подій, яки набули широкого суспільного резонансу», - повідомив заступник прокурора міста Маріуполя Сергій УКРАЇНСЬКИЙ.
На даний час органами міліції проводиться розслідування 3 кримінальних проваджень за фактами порушень під час мітингів у Маріуполі. А саме:
- За фактом пошкодження мітингувальниками автобусу «Республика Пилигрим» 15.03.2014 розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 (хуліганство) КК України;
- За фактом блокування активістами пост-мосту 18.03.2014 розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) КК України;
- За фактом блокування військової частини 19.03.2014 розпочато кримінальне провадження за ст. 293 (групове порушення громадського порядку) КК України.


                                                                                                   Прес-служба прокуратури м. Маріуполя

кількість переглядів: 1019