Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2015

Порядок звернення громадян до органів прокуратури з урахуванням вимог нового Закону України "Про прокуратуру"

/

15 липня 2015 року набрав чинності новий Закон України "Про прокуратуру, відповідно до  якого органи прокуратури України позбавлені функції нагляду за додержанням законів.
 
Відтепер, основна роль у виконанні цих завдань відноситься до компетенції органів державної влади та контролю. Разом з цим, прокурор здійснює процесуальні та інші дії, спрямовані на захист інтересів громадянина або держави у формі представництва.
 
Виходячи з положень нового закону, прокурор здійснює представництво інтересів лише неповнолітніх, недієздатних або обмежено дієздатних осіб. Крім того, прокурор представляє інтереси держави у випадках, якщо орган державної влади, орган місцевого самоврядування чи інший суб'єкт владних повноважень не здійснює або неналежним чином здійснює захист інтересів держави, а також у разі відсутності такого органу. 
 
 
Громадяни, які неспроможні через свій матеріальний стан самостійно захистити свої права або реалізувати процесуальні повноваження, вправі звернутися до Маріупольського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
 
Вказаний центр розпочав свою роботу 1 липня 2015 року та знаходиться за адресою: Донецька область, м. Маріуполь, пр. Нахімова, буд. 82. Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 09.00 до 18.00, без перерви, субота та неділя - вихідний.
 
                                                          Прес-служба прокуратури міста Маріуполя

кількість переглядів: 1023