Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2016

У Маріуполі прокуратура вимагає посилити контроль за організацією роботи в освітніх закладах міста

    

Маріупольською місцевою прокуратурою №1 проаналізовано стан злочинності у сфері службової діяльності працівників освіти.

Так прокуратурою встановлено, що організація роботи по попередженню корупційних проявів з боку працівників освіти залишається на неналежному рівні. Профілактична робота серед персоналу не проводиться, що призводить до спричинення реальних збитків державі.

Наприклад, в одному з чотирьох проваджень, які розслідуються під процесуальним керівництвом Маріупольської місцевої прокуратури №1, встановлено, що посадові особи одного з навчальних закладів міста у 2011 році формально працевлаштували двох осіб на посади слюсарів. На вказаних осіб, щомісячно складали табелі використання робочого часу з відміткою про відпрацювання. В подальшому, заробітну плату вказаних осіб посадовці знімали з банківських карток та залишали собі. Таким чином, посадові особи заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 147 тис грн.

На теперішній час вказаним посадовцям повідомлено про підозру за привласнення державних коштів шляхом складання завідомо неправдивих документів.
Враховуючи вказані факти, прокуратура вимагає від департаменту освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації вжити необхідних заходів щодо недопущення аналогічних порушень закону у майбутньому.
 

Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 955