Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2016

Завдяки втручанню прокуратури у Бахмутському районі здійснено досудове врегулювання спору у сфері земельних відносин

и

Встановлено, що у 2013 році однією з сільських рад Бахмутського району Донецької області було укладено три договори оренди земельних ділянок (загальною площею 6 га і вартістю близько 200 тис грн) з річною сумою платежу - 2% від нормативно-грошової оцінки земель.
 
З 2015 року, згідно з Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», ця сума має становити не менше 3%, проте сільською радою не внесено відповідних змін у вказані договори оренди.
 
Артемівською місцевою прокуратурою спрямовано лист на адресу голови сільської ради з вимогою вжити дієвих заходів щодо приведення договорів оренди землі у відповідність із чинним законодавством, за результатом розгляду якого укладено додаткові угоди та  річні суми платежів приведені у відповідність до вимог Податкового кодексу України.
 
Таким чином, завдяки втручанню прокуратури, здійснено досудове врегулювання спору у сфері земельних відносин між органами місцевого самоврядування та орендарями землі.
 
 
                                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 879