Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2017

За привласнення бюджетних коштів на Донеччині засуджено сільського голову

 т

Завдяки якісному процесуальному керівництву Костянтинівської місцевої прокуратури, сільського голову визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.   
 
Під час судових слухань прокурором повністю доведено провину Золотоколодязького сільського голови, який протягом травня-червня 2015 року видав розпорядження про своє преміювання. Це розпорядження стало підставою для нарахування та виплати сільському голові премії у розмірі більшому ніж передбачено рішенням сільської ради.
 
Таким чином сільський голова у вказаний період незаконно привласнив та розтратив кошти місцевого бюджету на загальну суму 11 104 грн.
 
Дії посадовця кваліфіковано за ч.2 ст. 191 КК України, як розтрата та привласнення грошових коштів, які перебували в його віданні, шляхом зловживання службовим становищем.
 
Рішенням Добропільського міськрайонного суду посадовця засуджено до 1 року обмеження волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій чи адміністративно-господарських обов’язків строком на три роки.
 
Державне обвинувачення підтримувала Костянтинівська місцева прокуратура.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 792