Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2017

Інформація про діяльність Маріупольської місцевої прокуратури №2 у 2016 році

м

У 2016 році прокурорами Маріупольської місцевої прокуратури №2 здійснювалось процесуальне керівництво у понад 13600 кримінальних провадженнях, в тому числі у понад 6700 провадженнях поточного року. Закінчено розслідуванням 4741, з них направлено до суду - 558 кримінальних проваджень.
 
Так, підчас розслідування кримінального провадження за фактом невиплати протягом 2 років заробітної плати працівникам ПрАТ «Старо-Кримський кар’єр», поновлено конституційні права останніх. В ході розслідування провадження керівництво підприємства виплатило заборгованість із заробітної плати, яка  складала 922 тисячі гривень.
 
За аналогічним фактом повідомлено про підозру керівника ПАТ
 «Азовмаш», який безпідставно не виплатив заробітну плату 108 працівникам підприємства на загальну суму 2,5 млн. грн.     
 
За участі прокурорів місцевої прокуратури Іллічівським та Орджонікідзевським районними судами м.Маріуполя розглянуто 434 кримінальних провадження з постановленням обвинувальних вироків відносно 484 осіб, з яких на підставі угод – 81. Прокурорами місцевої прокуратури внесено та задоволено апеляційні скарги на незаконні судові рішення стосовно 20 осіб.  
 
Здійснюючи нагляд за додержанням законів працівниками поліції при провадженні оперативно-розшукової діяльності, прокурори перевірили 543 оперативно-розшукові справи, надали 67 письмових вказівок, спрямували 6 доручень про вжиття заходів до усунення порушень закону, які розглянуто та задоволено. Скасовано 7 незаконних постанов про заведення та 14 - про закриття оперативно-розшукових справ.
 
Представництво інтересів громадянина або держави в суді.
 
За минулий період 2016 року місцевою прокуратурою заявлено 37 позовів на загальну суму 7 млн. 618 тис. грн. Судами  задоволено 36 позовів на суму 1269 тис. грн. Реально виконано рішень судів на 1280 тис. грн., у власність держави повернуто 158,490 га земель.
 
Так, за втручання місцевої прокуратури у власність держави  повернуто земельну ділянку сільгосппризначення площею 153 га вартістю 5333 тис. грн., яка незаконно використовувалась фізичною особою-підприємцем під виглядом удаваного правочину з одним із учбових закладів міста Маріуполя.
 
У 2016 році внесено 25 актів прокурорського реагування про усунення порушень закону при виконанні покарань та 4 акти реагування про усунення порушень при застосуванні заході впливу за адміністративні правопорушення. За результати їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 23 посадових осіб, скасовано 2 незаконних акти індивідуальної дії.
 
У сфері запобігання корупції складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, відносно осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування. Протоколи розглянуті судом, винні особи притягнуті до передбаченої законом відповідальності.
 
До суду направлено 2 обвинувальні акти відносно 2-х осіб за вчинення кримінальних корупційних правопорушень. 
 
Протягом 2016 року до Маріупольської місцевої прокуратури №2 надійшло 580 звернень. Вирішено по суті місцевою прокуратурою – 343 звернення, 215 звернень направлено за належністю в інші відомства для вирішення.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 773