Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2017

Інформація про діяльність Маріупольської місцевої прокуратури №2 у 1 півріччі 2017 року

и

У 1 півріччі 2017 року прокурорами Маріупольської місцевої прокуратури №2 здійснювалось процесуальне керівництво у понад 11 250 кримінальних провадженнях, в тому числі у понад 2900 провадженнях поточного року. Закінчено розслідуванням 2210, з них направлено до суду з обвинувальними актами - 307 кримінальних проваджень.
 
За участі прокурорів місцевої прокуратури Іллічівським та Орджонікідзевським районними судами м.Маріуполя розглянуто 235 кримінальних проваджень відносно 257 осіб з постановленням обвинувальних вироків, з яких на підставі угод – 45. Прокурорами місцевої прокуратури внесено та задоволено апеляційні скарги на незаконні судові рішення стосовно 12 осіб.  
 
Здійснюючи нагляд за додержанням законів працівниками поліції при провадженні оперативно-розшукової діяльності, прокурори перевірили 317 оперативно-розшукових справ, надали 133 письмових вказівки, спрямували 6 доручень про вжиття заходів до усунення порушень закону, які розглянуто та задоволено, з притягненням до дисциплінарної відповідальності 3 працівників поліції. 
 
Представництво інтересів держави в суді.
За минулий період 2017 року місцевою прокуратурою заявлено 18 позовів на загальну суму 72 млн  грн. Судами  задоволено 17 позовів на суму 2369 тис грн. Реально виконано рішень судів на 576 тис грн.
 
Внесено 12 актів прокурорського реагування про усунення порушень закону при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру та 4 акти реагування про усунення порушень при застосуванні заході впливу за адміністративні правопорушення. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 посадових осіб.
 
У сфері запобігання корупції направлено 4 подання в порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції» щодо виявлення та усунення причин та умов, що сприяли порушенню вимог Закону та проведення службового розслідування за вказаними фактами.
До суду направлено 1 обвинувальний акт за вчинення кримінальних корупційних правопорушень. 
 
Протягом 6 місяців 2017 року до Маріупольської місцевої прокуратури №2 надійшло 166 звернень. На особистому прийомі прийнято 70 громадян. Вирішено по суті місцевою прокуратурою – 117 звернень, 49 звернень направлено за належністю в інші відомства для вирішення.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 877