Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2018

Інформація про діяльність Маріупольської місцевої прокуратури №2 за 12 місяців 2017 року

 

 

Протягом 12 місяців 2017 року прокурорами Маріупольської місцевої прокуратури №2 здійснювалось процесуальне керівництво у понад 14 тис. кримінальних провадженнях, в тому числі у понад 5600 провадженнях поточного року. Закінчено розслідуванням 4994, з них направлено до суду з обвинувальними актами - 615 кримінальних проваджень.
 
За участі прокурорів місцевої прокуратури Іллічівським та Орджонікідзевським районними судами   м. Маріуполя розглянуто 459 кримінальних проваджень відносно 501 особи з постановленням обвинувальних вироків, з яких на підставі угод – 65. Прокурорами місцевої прокуратури внесено та задоволено апеляційні скарги на незаконні судові рішення стосовно 56 осіб.  
 
Здійснюючи нагляд за додержанням законів працівниками поліції при провадженні оперативно-розшукової діяльності, прокурори перевірили 628 оперативно-розшукових справ, надали 279 письмових вказівок, спрямували 13 доручень про вжиття заходів до усунення порушень закону, які розглянуто та задоволено, з притягненням до дисциплінарної відповідальності 4 працівників поліції. 
 
Представництво інтересів держави в суді
 
За минулий 2017 рік місцевою прокуратурою заявлено 30 позовів на загальну суму 28 млн  грн. Судами  задоволено 30 позовів на суму понад 10 млн грн. Реально виконано рішень судів на 1,2 млн грн.
 
Внесено 24 акти прокурорського реагування про усунення порушень закону при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру та 8 актів реагування про усунення порушень при застосуванні заході впливу за адміністративні правопорушення. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 18 посадових осіб.
 
У сфері запобігання корупції направлено 8 подань в порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції» щодо виявлення та усунення причин та умов, що сприяли порушенню вимог Закону та проведення службового розслідування за вказаними фактами. За результатами розгляду вказаних подань 11 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
 
До суду направлено 1 обвинувальний акт за вчинення кримінальних корупційних правопорушень, та 4 клопотання в порядку ч. 5 ст. 354 КК України, про звільнення від кримінальної відповідальності чотирьох осіб, які вчинили кримінальне корупційне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі).
 
Протягом 12 місяців 2017 року до Маріупольської місцевої прокуратури №2 надійшло 372 зверненя. На особистому прийомі прийнято 172 громадянина. Вирішено по суті місцевою прокуратурою – 246 звернень, 126 звернень направлено за належністю в інші відомства для вирішення.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 

кількість переглядів: 759