Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2018

Оголошено вирок фермеру, який самовільно зайняв 40 га землі, в тому числі на території охоронної зони

с

Вироком Першотравневого районного суду Донецької області громадянина визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 197-1 КК України, та засуджено до 2 років обмеження волі.
 
Прокурор Мангушського відділу Маріупольської місцевої прокуратури №1 підтримав публічне обвинувачення у суді під час розгляду кримінального провадження за фактом самовільного зайняття земельної ділянки.
 
«Установлено, що протягом 2015-2016 років на території Мангушської селищної ради фермер самовільно зайняв земельну ділянку площею близько 40 га, не маючи на неї жодних правовстановлюючих документів. При цьому 4,5 га землі знаходяться в охоронній зоні навколо об’єктів енергетичної системи. За допомогою сільськогосподарської техніки підозрюваний обробляв і вирощував на вказаній ділянці зернові культури та збирав врожай.  Відповідно до розрахунку, шкода, заподіяна фермером державі, склала понад 63 тис грн», - розповів керівник Маріупольської місцевої прокуратури №1 Андрій Кулижкін.
 
отак последний абзац: Суд визнав чоловіка винним у скоєнні інкримінованого злочину, та засудив до 2 років обмеження волі. На підставі ст. 1 Закону України  «Про амністію у 2016 році» звільнив від відбування покарання.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 881