Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2018

Прокуратура наполягатиме на скасуванні виправдувального вироку «автомобільному» крадію

    

Артемівською місцевою прокуратурою до Апеляційного суду Донецької області направлено апеляційну скаргу щодо незгоди з вироком суду першої інстанції, винесеним 17-річному мешканцю Бахмутського району, який обвинувачувався у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно) КК України.
 
У судовому процесі встановлено, що 18 жовтня 2016 року раніше судимий за крадіжку чужого майна студент одного з професійно-технічних закладів, перебуваючи разом із товаришем у стані алкогольного сп’яніння, пошкодили чужий автомобіль та викрали з нього магнітолу та акумулятор.
 
Приятеля за скоєння вказаного правопорушення засуджено у грудні 2016 року до виплати штрафу. Щодо покарання  студенту – у лютому 2018 року суд, вважаючи доводи публічного обвинувачення недостатніми, виніс виправдувальний вирок.
 
Прокуратура вважає  проголошений вирок незаконним, необґрунтованим, постановленим з грубими порушеннями вимог Кримінального процесуального кодексу України та буде відстоювати свою позицію щодо його скасування в апеляційній інстанції.
 
«Аналіз висновків суду свідчить про необ’єктивну, формальну та упереджену позицію, спрямовану на виправдання обвинуваченого, що, в свою чергу, не сприяє оперативному відновленню порушених прав та інтересів потерпілої сторони», - зазначає прокурор Артемівської місцевої прокуратури Марина Михайлова.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 792