Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2018

У Вугледарі прокурори і судді організували для підлітків «День відкритих дверей»

     

З метою підвищення рівня правової обізнаності школярів та довіри до правоохоронних органів Волноваською місцевою прокуратурою спільно з Вугледарським міським судом проведено «День відкритих дверей» для учнів загальноосвітньої школи №2 міста Вугледар.
 
               
 
Зустріч прокурорів і суддів з підлітками відбулась безпосередньо у приміщенні Вугледарського міського суду Донецької області. У ході ознайомчої екскурсії діти дізнались про роботу людей, які зв’язали своє життя з правничими професіями та щоденно стоять на варті відстоювання законності і правопорядку в суспільстві, захисту прав і свобод громадян і законних інтересів держави.  
 
 
Крім того, учні взяли участь у правовій вікторині та імпровізованому судовому засіданні з використанням системи відеоконференцзв'язку, де самі виконували ролі учасників судового процесу. При цьому переважна їх більшість виявила бажання виступити саме в ролі прокурорів.
 
Звертаючись до юних слухачів, заступник керівника Волноваської місцевої прокуратури Юрій Остапенко розповів їм про професію прокурора і основні функції прокуратури, та спільно з іншими учасниками заходу обговорив проблеми дитячої злочинності, запобігання та профілактики правопорушень, які найчастіше вчиняють підлітки.
 
За виявлені ерудицію та зацікавленість в отриманні нових знань школярів було нагороджено пам'ятними сертифікатами.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 962