Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2019

Інформація про результати діяльності Маріупольської місцевої прокуратури №2 у першому півріччі 2019 року

       

У період з січня по червень 2019 року прокурорами Маріупольської місцевої прокуратури №2 здійснювалось процесуальне керівництво у 8566  кримінальних провадженнях, в тому числі у 2272 провадженнях поточного року. Закінчено розслідування у 1853 провадженнях, з них направлено до суду з обвинувальними актами  309 кримінальних проваджень.
 
За участю прокурорів місцевої прокуратури Іллічівським та Орджонікідзевським районними судами м. Маріуполя розглянуто 205 кримінальних проваджень відносно 223 осіб з постановленням обвинувальних вироків, з яких на підставі угод – 17. Прокурорами місцевої прокуратури внесено та задоволено апеляційні скарги на незаконні судові рішення стосовно 8 осіб.
 
Протягом 6 місяців 2019 року місцевою прокуратурою в інтересах держави та територіальної громади м. Маріуполя заявлено 12 позовів на загальну суму 6 млн 208 тис грн.
 
У бюджетній сфері заявлено 3 позови на суму 5 млн. 549 тис грн, з питань земельних відносин 1 позов на загальну суму 355 тис грн, у сфері охорони довкілля – 5 позовів про стягнення до місцевого бюджету коштів в сумі 205 тис грн, у сфері комунальної власності 1 позов про стягнення заборгованості з орендної плати за приміщення Маріупольської міської ради на суму 95 тис грн.
За 6 місяців 2019 року судами задоволено 5 позовів місцевої прокуратури на суму 94 тис грн., інші перебувають на розгляді у суді.         
 
Також, прокурорами забезпечено участь у розгляді Орджонікідзевським та Іллічівським районними судами міста Маріуполя 10 справ в інтересах громадян.
 
Реально виконано судових рішень на загальну суму 4 млн 427 тис грн, повернуто до відання міської ради 4 га земель житлової та  громадської забудови.
 
У сфері охорони дитинства місцевою прокуратурою пред’явлено позови в інтересах держави на суму 1 млн 40 тис грн.
 
Зокрема, місцевою прокуратурою вжито заходів представницького характеру з метою стягнення з постачальників штрафу та пені за договорами поставки, позовні заяви перебувають на розгляді в судах.
 
При здійсненні нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших примусових заходів протягом 6 місяців 2019 року внесено 20 актів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких звільнено 1 незаконно затриману особу, 13 осіб притягнуто до відповідальності, скасовано 5 постанов державних виконавців.
 
У сфері запобігання корупції направлено 2 подання в порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції» щодо виявлення та усунення причин та умов, що сприяли порушенню вимог Закону та проведення службового розслідування за вказаними фактами.
 
До суду направлено 2 обвинувальні акти за вчинення кримінальних корупційних правопорушень, також прийнято участь у розгляді 45 протоколів про вчинення суб’єктами декларування правопорушень пов’язаних з корупцією.
 
Протягом 6 місяців 2019 року до Маріупольської місцевої прокуратури №2 надійшло 146 звернень. На особистому прийомі прийнято 77 громадян. Вирішено по суті місцевою прокуратурою –67 звернень, 75 звернень направлено за належністю в інші відомства для вирішення.
 
 
 
Маріупольська місцева прокуратура №2

кількість переглядів: 837