Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

До суду скеровано 8 обвинувальних актів у сфері боротьби із корупцією

        

Артемівською місцевою прокуратурою продовжують вживатись заходи щодо протидії корупційним злочинам на піднаглядній території.
 
Так, за результатами активного використання наданих законодавством повноважень з координації роботи правоохоронних органів у сфері боротьби з корупцією, прокуратурою скеровано до Артемівського міськрайонного суду 8 обвинувальних актів за ст. 191 та 364 КК України.
 
Проведено активну роботу із залученням працівників Управління захисту економіки  ГУНП в Донецькій області. Результатом співпраці стало погодження 49 матеріалів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. До кола  осіб притягнутих до адміністративної відповідальності увійшло 2 депутата та 7 держслужбовців.
На виконання вимог ст. 250 КУпАП прокурорами забезпечено участь у 94 судових засіданнях при розгляді адміністративних протоколів вказаної категорії.
 
З метою профілактики порушень Закону України «Про запобігання корупції» з боку посадових осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також усунення причин та умов, що сприяли вчиненню порушень у вказаній сфері, здійснюється систематичний аналіз стану законності у цій сфері.
 
За результатами проведеної роботи до державних органів та органів місцевого самоврядування внесено 26 подань, які розглянуто та задоволено, 2 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
                            
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 793