Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2024

Очільнику Маріупольського порту повідомлено про підозру у розтраті 11,6 млн грн

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

У лютому 2022 року між ДП «Маріупольський морський торговельний порт» та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір на додаткові роботи з будівництва спеціалізованого перевантажувального комплексу зернових вантажів.
 
 
Після повномасштабного вторгнення рф в Україну, коли місто зазнавало масованих бомбардувань з боку окупаційних військ, виконувач обов’язків директора порту вирішив сплатити підрядній організації фактично не відпрацьовані за договором кошти. Достеменно знаючи, що будівництво на підприємстві в умовах активних бойових дій не проводитиметься, посадовець надав вказівки підлеглим працівникам готувати фіктивні документи. При цьому їх оформлювали «задніми числами» - вже після закінчення строків дії договору.
 
У період з жовтня по грудень 2022 року на підставі підписаних керівником порту актів нібито виконаних робіт підрядник незаконно отримав від державного підприємства понад 11,6 млн грн.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.
 
Максимальне покарання – 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 107