Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2024

Повідомлено про підозру п’ятьом чоловікам, які брали участь у наступах на українські міста й поставляли боєприпаси російській армії

 За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом громадянам у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у 2014 та 2017 роках троє мешканців м. Донецька вступили до незаконних збройних формувань «днр». Вони несли службу на різних ділянках фронту у Донецькій області, зокрема в районі «Донецького аеропорту», м. Іловайськ й м. Дебальцеве. Крім того, з 2022 року вже у складі армії рф брали участь у наступі на міста Волноваха, Мар’їнка, Маріуполь, Вугледар, смт Благодатне і інші населені пункти регіону.
 
           
 
Ще один представник армії держави-агресора - мешканець тимчасово окупованого АР Крим. За підписання контракту йому заплатили 800 тис. руб. Виконуючи завдання командира, чоловік поставляв бойові припаси на передові позиції російських військ неподалік с. Старомлинівка, що на Донеччині.
 
           
 
Після повномасштабного вторгнення рф в Україну добровільно пішов воювати і уродженець м. Макіївка. Перебуваючи на посаді стрільця, облаштовував фортифікаційні споруди й копав окопи на території Оленівської колонії з метою недопущення прориву ЗСУ.
 
 
Підозрюваних затримали українські оборонці поблизу м. Красногорівка, с. Старомлинівка Волноваського району й с. Старомихайлівка Донецького району. На вирок суду вони чекають під вартою.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 61