Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2015

Прокуратурою ліквідовано один з найпотужніших конвертаційних центрів з обертом понад 1 млрд грн

Прокуратурою Донецької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
Встановлено, що службові особи 3 підприємств, які підконтрольні одному з мешканців м. Маріуполя, під час проведення антитерористичної операції, здійснювали будівельні та інші роботи для державних і комунальних підприємств, в тому числі портів м. Маріуполя та м. Одеси. Всього за останні роки підприємцями освоєно понад 80 млн грн державних коштів.
З метою отримання надприбутків та їх легалізації, вказані особи користувались незаконними послугами одного з найпотужніших конвертаційних центрів м. Дніпропетровська, до якого входило понад 100 підприємств з ознаками фіктивності. Лише за останній рік правопорушниками переведено до тіньового обігу понад 1 млрд грн.
9 липня в рамках проведення досудового розслідування прокуратурою Донецької області, співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Донецькій області та УСБУ у Донецькій області одночасно проведено 11 обшуків у тіньових офісах конвертаційного центру та місцях мешкання фігурантів у містах Маріуполі та Дніпропетровську.
В ході обшуків виявлено та вилучено фактичні докази злочинної діяльності, бухгалтерські документи, комп’ютерну техніку, грошові кошти, печатки підприємств, які входили до складу конвертаційного центру.
На даний час рахунки підприємств з ознаками фіктивності арештовані, на них заблоковано близько 1 млн грн.
Вирішується питання про додаткову реєстрацію кримінальних проваджень за ст.191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем), ст.205 (фіктивне підприємництво), ст.209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) та 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України відносно організаторів та учасників злочинної діяльності.
Злочинцям загрожує відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією коштів та майна, одержаних злочинним шляхом.
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2000