Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2016

У Слов’янську під час отримання хабара затримано заступника начальника сектору карного розшуку та трьох його підлеглих

Слідчим управлінням прокуратури Донецької області за матеріалами Управління Служби безпеки України в Донецькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно оперативних працівників сектору карного розшуку Слов’янського відділення поліції Краматорського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області.
 
Встановлено, що співробітники поліції примушували громадянина  розповсюджувати наркотичні засоби наркозалежним особам з метою їх подальшого затримання та вимагання грошових коштів за не притягнення до кримінальної відповідальності.
Під час затримання наркозалежних осіб до них застосовувалися протизаконні заходи фізичного впливу, а також здійснювалося незаконне позбавлення волі та права на пересування.
 
Протягом декількох місяців слідчо-оперативним шляхом задокументовано декілька фактів вказаної протиправної діяльності, в результаті якої працівники поліції отримали понад 40 тис. грн.
 
2 лютого, після чергового вимагання та отримання в службовому приміщенні неправомірної вигоди, слідчими прокуратури Донецької області та оперативними працівниками Управління СБ України в Донецькій області  затримані заступник начальника сектору карного розшуку Слов’янського відділення поліції Краматорського відділу поліції ГУ Національної поліції в Донецькій області та троє його підлеглих оперуповноважених.
Під час обшуків у них виявлені незаконно отримані кошти у сумі понад 14 тис грн., а також різноманітні набої до вогнепальної зброї.
 
Найближчим часом поліцейським буде повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрано міру запобіжного заходу.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2724