Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2016

Прокуратура Донецької області вимагає законного покарання для 7 членів озброєної банди, які обвинувачуються у низці розбійних нападів та вбивстві співробітника СБУ

Приморським районним судом міста Маріуполя розглядається кримінальне провадження стосовно 7 членів озброєної банди, засновник якої 21 березня 2015 року у м.Волноваха, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, із автомата Калашникова вчинив вбивство працівника СБУ Віктора Мандзика. Після скоєння злочину учасники банди були затримані та заарештовані.
 
Слід зазначити, що жорстоке вбивство співробітника СБУ - далеко не єдиний злочин, у яких обґрунтовано обвинувачуються члени банди.
 
Слідством також доведено, що семеро учасників озброєної банди, з листопада 2014 року по березень 2015 року, прикриваючись гаслами «Правого сектору», але не маючи жодного відношення ані до самого «Правого сектору», ані до жодного іншого добровольчого батальйону, та не являючись військовослужбовцями ЗСУ, вчинили серію злочинів на території Донецької області.
 
Їх дії інкриміновані за 11 статтями Кримінального кодексу України. Крім скоєного вбивства, вони викрадали людей, транспортні засоби, зброю, нападали на магазини.
 
Так, у цей період члени банди викрали директора магазину побутової техніки в м.Курахове, вивезли його за місто, нанесли близько 10 ножових поранень та, закидавши камінням, залишили помирати. Чоловікові дивом вдалося вижити та впізнати своїх кривдників. Також у Ясинуватському районі вони вчинили озброєний напад на інший магазин, заволодівши всім майном та навіть автомобілем власника.
 
Важливо підкреслити, що потерпілими від дій обвинувачуваних є 11 громадян.
 
На теперішній час справа слухається у суді. Та протягом 4 місяців стороною захисту вживаються всі можливі заходи для того, щоб розгляд кримінального провадження затягувався.
 
Чергове судове засідання у справі відбувалося 26-28 червня, під час якого обвинувачувані самовільно покинули приміщення для осіб, які перебувають під вартою, шляхом його пошкодження, тобто здійснили втечу з-під варти, вчинивши тим самим черговий злочин. Але завдяки своєчасному втручанню правоохоронців втечі вдалося запобігти.
 
Незважаючи на образи та погрози з боку обвинувачуваних та їх родичів і товаришів на адресу державних обвинувачів і суддів, прокуратура наполягає на законному покаранні для правопорушників і наголошує, що за скоєні чисельні тяжкі злочини їм загрожує довічне ув’язнення.                                                           
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1815