Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2015

У Маріуполі за клопотанням прокуратури заарештовані поліцейські, які вимагали 200 тис грн хабара

Рішенням Жовтневого районного суду міста Маріуполя двом поліцейським та їх спільнику, які вимагали хабара у жінки-підприємця, обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави розміром 234 тис грн (для кожного з поліцейських) та 130 тис грн (для цивільного громадянина).
В ході досудового розслідування, яке проводить другий слідчий відділ слідчого управління прокуратури Донецької області встановлено, що старший оперуповноважений управління протидії злочинів у сфері економіки та слідчий Волноваського відділу Національної поліції незаконно затримали автомобілі, які перевозили м’ясну продукцію по автодорозі Маріуполь-Донецьк.
Правоохоронці вимагали від жінки неправомірну вигоду у сумі 200 тис грн за не притягнення її до кримінальної відповідальності та повернення вилученої техніки та продукції.
18 грудня представники прокуратури Донецької області разом із працівниками СБУ затримали хабарників. Під час обшуків у них вилучено близько 1 млн 300 тис грн. На вказані грошові кошти накладено арешт.
Наразі трьом правопорушникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі).
За вимагання та отримання неправомірної вигоди чоловікам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3262