Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2016

Прокуратура Донецької області розпочала кримінальне провадження за фактом погроз життю прокурора, який виступає державним обвинувачем у справі про вбивство співробітника СБУ

Волноваський районний суд Донецької області наразі розглядає справу стосовно 7 членів озброєної банди, засновник якої 21 березня 2015 року у місті Волноваха вчинив вбивство працівника СБУ Віктора Мандзика.
 
Під час підготовчого судового слухання у справі, засновник банди на прізвисько «Адвокат» висловив в адресу прокурора, який підтримує державне обвинувачення по цій справі погрози про застосування насилля, як до нього самого, так і до членів його сім’ї.    
        
Незважаючи на це, прокуратура продовжує відстоювати свою принципову позицію та наполягає на притягненні винних до передбаченої законом відповідальності.
 
Прокуратурою Донецької області за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Розпочато досудове розслідування.
 
Нагадаємо, що члени банди обвинувачуються у тому, що в період з листопада 2014 року по березень 2015 року, вчинили серію розбійних нападів на магазини у Донецькій області та окремих громадян, а також викрадали транспортні засоби.
 
Окрім цього, 21 березня 2015 року засновник банди на прізвисько «Адвокат», знаходячись у м. Волноваха, спільно з двома своїми товаришами, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зупинили три вантажні фури під приводом запобігання контрабанді товарів та почали вимагати пред’явлення документів у водіїв.
 
Коли на місце події прибув працівник СБУ, правопорушники відібрали у нього його службове посвідчення та належну йому табельну зброю – автомат АК74У.
 
Після чого «Адвокат» здійснив два постріли з вказаного автомата – перший у повітря, а другий - в голову працівника СБУ.
 
За скоєння низки тяжких злочинів, інкримінованих за 11 статтями КК України, бандитам загрожує довічне позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3207