Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2016

У Маріуполі судитимуть жінку, яка заробила 70 000 гривень на фіктивному розіграші автомобілів в мережі Інтернет

Прокуратурою Донецької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно 23-річної мешканки міста Маріуполя, яка обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство, заволодіння чужим майном, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) КК України.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що молода жінка разом зі своїм спільником створили в мережі Інтернет кілька сайтів, на яких розмістили неправдиву інформацію про розіграш автомобілів певною автомобільною компанією.
 
У подальшому, обираючи навмання за номерами мобільних телефонів так званих переможців, зловмисниця розсилала їм СМС-повідомлення про виграш та, представляючись посадовою особою компанії, в телефонній розмові  повідомляла про необхідність сплатити комісійний збір у розмірі 1% від вартості виграного автомобіля.
 
Введені в оману люди перераховували на вказаний нею  розрахунковий рахунок  грошові кошти у розмірі від 1 500 до 15 000 грн.
 
Потерпілими від неправомірних дій зухвалої правопорушниці визнано  11 осіб. Загальна завдана їм матеріальна шкода складає близько 70 000 грн.
 
Під час досудового розслідування жінці обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
За скоєння вказаного злочину їй загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років.
 
                                          Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3363