Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2016

Прокуратура Донецької області закінчила розслідування злочинів так званого «голови верховного суду» терористичної організації «ДНР» громадянина РФ Едуарда Якубовського. Його судитимуть заочно (ФОТО)

Слідчий відділ слідчого Управління прокуратури Донецької області закінчив розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.258-3 КК України (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) стосовно громадянина Російської Федерації Едуарда Якубовського, який працює на терористів «ДНР».
 
Прокуратурою встановлено, що громадянин Якубовський, 1959 року народження, уродженець м. Москви, являючись громадянином РФ, у вересні 2014 року, після захоплення м. Донецька членами незаконної терористичної організації «ДНР», розуміючи протиправний характер своїх дій, обійняв посаду так званого «голови верховного суду ДНР».
 
Через те, що поплічник терористів знаходиться на тимчасово окупованій бойовиками території, прокуратурою Донецької області було прийняте рішення про проведення стосовно нього спеціального досудового розслідування.
 
Прокуратура Донеччини офіційно викликала на допит громадянина Якубовського Едуарда Миколайовича для вручення йому повідомлення про підозру, допиту в якості підозрюваного, вручення обвинувального акту та ознайомлення із матеріалами кримінального провадження, проте, поплічник терористів на допити не з’явився.
 
На даний час його оголошено у розшук. Справу скеровано до суду для заочного засудження.
 
Максимальна міра покарання – до 15 років позбавлення волі.
 
           
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3509