Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2017

Стрілець терористів з позивним «Старий» проведе за ґратами 8 років та 6 місяців

За належного процесуального керівництва прокуратури Донецької області, Слов’янський міськрайонний суд визнав чоловіка винним у скоєнні  кримінальних правопорушень, передбачених  ч.1 ст.258-3 – участь в діяльності терористичної організації та ч.1 ст. 263 КК України – придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу.
 
Доведено, що 47-річний мешканець Горлівки у травні 2015 року, підтримуючи ідею «руського миру», вступив до лав не передбаченого законом збройного формування терористичної організації «ДНР». Чоловіка зарахували до першої роти першого взводу третьої Горлівської бригади «Беркут» на посаду стрільця.
 
Його забезпечили військовою формою, вогнепальною зброєю та боєприпасами до неї. В подальшому він служив на продовольчих та речових складах «ДНР». Зокрема, отримував на складах, розташованих в районі стадіону «Донбас Арена» м. Донецька, артилерійські снаряди, та доставляв їх в район с. Зайцеве, таким чином забезпечуючи ведення обстрілів бойовиками позицій Збройних Сил України та інших військових формувань, задіяних в проведенні Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.
 
«Старого», саме такий позивний використовував під час своєї служби бойовик, затримали 16 листопада 2015 року співробітники Служби безпеки України спільно з військовослужбовцями ВСУ поблизу населеного пункту Зайцеве м. Горлівки.
 
Вироком суду чоловіка засуджено до 8 років 6 місяців позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3052