Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2017

Мешканець Горлівки, який воював у лавах бойовиків, проведе 8 років у в’язниці за обстріли позицій ЗСУ

Покарання у вигляді 8 років позбавлення волі отримав мешканець міста Горлівка Донецької області, який брав участь у діяльності незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР».
 
В ході судових слухань встановлено, що  на початку лютого 2015 року 29-річний чоловік за власної ініціативи вступив у так звану 1 Слов'янську бригаду, що розташовувалась у м. Комсомольське, де отримав посаду заряджаючого гаубичного дивізіону.
 
Згодом, зловмисник навчав  екіпажі артилерійської пушки Д-30 (калібру 123 мм) вести вогонь у бік позицій Збройних сил України, і за успішне виконання бойових завдань навіть був «заохочений» участю у параді, що проходив 9 травня 2015 року у м. Донецьку.
 
Також засуджений воював у якості водія-механіка САУ «Гвоздика» і навідника артилерійської пушки другого полку так званої Республіканської Гвардії «ДНР», у складі «груп швидкого реагування» перевіряв інформацію щодо переміщення українських військових формувань та брав участь в обстрілах позицій ЗСУ з боку с. Олександрівка в районі м. Мар'їнка та с. Піски.
 
Злочинну діяльність бойовика було припинено у грудні 2015 року після його затримання співробітниками СБУ поблизу блокпосту «Майорськ».
 
Завдяки якісним обґрунтованим доказам державного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, Краматорський міський суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України, та засудив до реального ув’язнення.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2694