Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2017

Завдяки принциповій та послідовній позиції прокуратури Донеччини за антиукраїнські заклики у соціальній мережі двоє чоловіків проведуть за ґратами 5 років

Апеляційний суд Донецької області підтримав обґрунтовану правову позицію прокуратури Донецької області та визнав двох мешканців Слов’янського району  винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України).
 
Під час судових слухань повністю доведено, що наприкінці лютого 2014 року двоє чоловіків 1993 та 1994 років народження створили у соціальній мережі «ВКонтакте» декілька груп.
 
Переслідуючи мету змінити територію меж та державного кордону України та здійснюючи інформаційну підтримку терористичних організації «ДНР» та «ЛНР», вони розміщували у створених групах матеріали антиукраїнського характеру.
 
Злочинну діяльність фігурантів було припинено у квітні 2015 року співробітниками СБУ. За клопотанням прокуратури їх заарештували.
 
У суді чоловіки своєї провини не визнали, але державним обвинуваченням, яке підтримувала прокуратура Донецької області, повністю доведено їх провину у скоєному злочині. Суд першої інстанції призначив чоловікам покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, однак захисниками було подану апеляційну скаргу.
 
Апеляційний суд, вивчивши надані прокурором докази, дійшов висновку, що вирок винесено законно, а підстав для його скасування не вбачається. Тож, завдяки принциповій та послідовній  позиції прокуратури, обох прибічників «руського миру» засуджено до 5 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1865