Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2017

За принципової позиції прокуратури Донецької області колишнього правоохоронця, який сприяв терористам «ДНР» засуджено до 9 років ув’язнення

Під час судових слухань доведено, що пенсіонер Міністерства внутрішніх справ 1966 р.н., мешканець м. Волновахи, з травня по вересень 2015 року за власною ініціативою активно співпрацював з представниками терористичної організації «ДНР».
 
З метою сприяння діяльності бойовиків щодо дестабілізації суспільно-політичної обстановки та втрати авторитету органів державної влади України, він збирав та передавав терористам відомості щодо місць дислокації, чисельності та маршрутів пересування, підрозділів та військової техніки ЗСУ і інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції на території Волноваського району.
 
Зазначена інформація в подальшому використовувалась бойовиками під час артилерійських обстрілів місць дислокації українських військових, а також  знищення особового складу та військової техніки внаслідок диверсій.
 
У серпні 2016 року Волноваський районний суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочині, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації), але призначив міру покарання у вигляді лише 4 років позбавлення волі.
Прокуратура із вказаним вироком не погодилась та внесла апеляційну скаргу. Проте апеляція залишила вирок без змін, через що прокуратура подала касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду, який повернув справу на нове апеляційне слухання.
 
Завдяки наполегливій позиції прокуратури та чисельним вагомим доказам сторони обвинувачення Апеляційний суд Донецької області постановив вирок першої інстанції скасувати, а апеляцію прокуратури повністю задовольнити.
 
Згідно із новим вироком, інформатора терористів засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2781