Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2017

На Донеччині заарештовано вербувальника, який працював на бойовиків «ДНР»

За клопотанням прокуратури Донецької області чоловіку, підозрюваному у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) КК України, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
Установлено, що у період з вересня по жовтень поточного року 70-річний мешканець м. Авдіївки збирав дані про дислокацію, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців і техніки Збройних Сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні Антитерористичній операції на території Донецької області, та через посередника передавав їх начальнику розвідувального управління так званої Республіканської Гвардії терористичної організації «ДНР» на прізвисько «Тайфун».
 
З метою отримання важливої інформації про діяльність одного із дивізіонів ЗСУ, чоловік двічі вербував військовослужбовця, пропонуючи йому за грошову винагороду викрасти робочі карти, що мають ступень секретності «таємно», для подальшої їх передачі бойовикам.
 
В результаті сумлінного ставлення військовослужбовця до служби в рядах ЗСУ та скоординованих оперативно-слідчих заходів Служби безпеки України злочинну діяльність вербувальника задокументовано, а його самого затримано.
 
На даний час пенсіонеру повідомлено про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення. Вирішення своєї подальшої долі чоловік  чекатиме у слідчому ізоляторі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2631