Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2017

Співробітників Донецького національного університету ім. Василя Стуса судитимуть за скоєння корупційного злочину

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.
 
Слідчими встановлено, що керівник однієї із філій та завідувач кафедри  Донецького національного університету ім. Василя Стуса вимагали та одержали від двох студентів по 500 доларів США з кожного за сприяння у підготовці, захисті дипломних робіт, а також за успішну здачу державного іспиту.
 
  
 
Грошові кошти студенти передавали впродовж учбового року. Під час передачі останньої частини обумовленої суми, у розмірі 300 доларів США, у службовому кабінеті було викрито керівника філії.
 
 
На даний час зібрано достатньо доказів провини вказаних осіб в інкримінованому злочині, обвинувальний акт стосовно них прокуратурою затверджено та скеровано до суду.
 
Освітянам загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3804