Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2018

Через порушення правил безпеки на лаві підсудних опинився посадовець державного підприємства «ВК «Краснолиманська»

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно 57-річного механіка дільниці з ремонту гірничих виробок Державного підприємства «ВК «Краснолиманська», який порушив правила безпеки на підприємстві, будучи особою, яка зобов’язана їх дотримуватися, що заподіяло травмування працівника.
 
Під час досудового розслідування, яке проводилось під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області, установлено, що у липні 2016 року гірничий робітник підземний дільниці з ремонту гірничих виробок вказаного підприємства отримав наряд на ремонт та технічне обслуговування скребкового конвеєра. Під час виконання ремонтних робіт гірник отримав тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.
 
Відповідно до Закону України «Про охорону праці» та інших нормативно-правових актів, механік дільниці повинен був забезпечити справний стан скреб­кового конвеєра, тобто своєчасно замінити несправні елементи, та забезпечити його відповідний технічний стан. 
 
Дії посадовця кваліфіковано за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.  Обвинувальний акт прокуратурою затверджено та скеровано до суду.
 
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2769