Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2018

Інженера з охорони праці судитимуть за порушення чинного законодавства

Костянтинівською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 272  (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України.
 
За результатами вивчення матеріалів перевірки, яку проводило Головне управління Держпраці в Донецькій області на одному з підприємств м. Костянтинівки встановлено, що під час виконання будівельно-монтажних робіт на висоті, а саме – утеплення будівлі Костянтинівської міської стоматологічної поліклініки, працівники використовували електроінструмент з простроченим терміном державної повірки.
 
Крім того, роботи на вказаному об’єкті проводились без попереднього інструктажу, за відсутністю спеціального одягу, засобів індивідуального захисту і монтажних поясів, що створювало реальну загрозу для здоров’я та життя людей.
 
У зв’язку із зазначеним роботи на об’єкті було призупинено, а 67-річному інженеру з охорони праці повідомлено про підозру у скоєнні вказаного злочину.
 
На даний час  розслідування стосовно нього завершено. Чоловіку загрожує штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
                                    

кількість переглядів: 2150