Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2018

Мешканця Краматорська засуджено за відмову від постановки на військовий облік

Завдяки обґрунтованій позиції публічного обвинувачення, яке здійснювала Краматорська місцева прокуратура, судом винесено обвинувальний вирок чоловіку, який умисно порушив вимоги Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».
 
Під час судового розгляду встановлено, що у лютому 2017 року Краматорським міським військовим комісаріатом Донецької області 58-річному місцевому мешканцю повідомлено про необхідність постановки на військовий облік як особи, яка, маючи звання молодшого офіцерського складу, не досягла граничного віку перебування у запасі Збройних Сил України та є військовозобов’язаною.
 
Однак у зазначений час чоловік до військомату не прибув та ще двічі категорично відмовлявся отримати під підпис повідомлення з попередженням про кримінальну відповідальність за порушення чинного законодавства, про що складено відповідний акт.
 
Суд визнав доводи прокурора вичерпними та визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 337 (ухилення військовозобов'язаного від військового обліку після попередження, зробленого відповідним військовим комісаріатом) КК України.
 
Вирок суду – 2 роки виправних робіт з відрахуванням в дохід держави 15 відсотків із суми заробітку засудженого.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 3665