Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2018

На Донеччині судитимуть в.о. генерального директора приватного акціонерного товариства за привласнення бюджетних коштів

Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно в.о. генерального директора одного з приватних акціонерних товариств, який обґрунтовано обвинувачується в  тому, що будучи службовою особою, видав завідомо неправдиві офіційні документи та за попередньою змовою групою осіб привласнив чуже майно шляхом зловживання службовим становищем, тобто вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст.366, ч.3 ст.191 КК України.
 
У ході досудового розслідування установлено, що у 2015 році між ПрАТ та управлінням капітального будівництва виконавчого комітету Краматорської міської ради за результатами відкритих торгів укладено договір підряду на реконструкцію парка культури та відпочинку «Сад Бернацького».
 
Відповідно до акту приймання виконаних будівельних робіт, у липні 2016 року за встановлення санітарного блоку з роздягальнею товариству перераховано бюджетні кошти у сумі понад 380 тис грн.
 
Однак у грудні 2016 року обвинувачений, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою із замовником робіт, повторно включив до акту виконаних робіт дані щодо поставки санітарного блоку, умисно збільшивши при цьому його вартість на понад 155 тис грн.  На підставі вказаного документа на рахунок товариства перераховано різницю у вартості робіт, внаслідок чого міському бюджету завдано збитків на вказану суму.
 
Стосовно іншого фігуранта кримінального провадження матеріали виділено в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування по якому триває.
 
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2390