Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2018

Прокуратура Донеччини направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох посадових осіб вугільної галузі, які привласнили понад 1, 3 млн грн

Прокуратурою Донецької області направлено до Селидівського міського суду обвинувальний акт стосовно 4 осіб, які, діючи у складі організованої групи, скоїли злочини, передбачені ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що посадові особи державного підприємства «Селидіввугілля» та його відокремлених підрозділів
у складі організованої групи з посадовими особами приватних підприємств розробили злочинну схему із заволодіння державними коштами, виділеними на закупівлю вугілля для Вуглегірської ТЕС ПАТ «Центренерго».
 
З жовтня 2016 по червень 2017 року посадові особи надавали незаконні вказівки про внесення до посвідчень якості вугільної продукції недостовірних відомостей з завищеними показниками зольності та вологості. Внаслідок таких протиправних дій виник неврахований фактичний залишок концентрату вугілля у кількості 776 тон на загальну суму понад 1,3 млн грн, та як наслідок - ДП «Селидіввугілля» недоотримало фінансових ресурсів на вказану суму.
 
Під час досудового розслідування на майно підозрюваних накладено арешт на загальну суму понад 4 млн грн.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 2299