Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2018

За роботу на терористів «міністру доходів та зборів ДНР» загрожує до 15 років позбавлення волі

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни або скинення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) та ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України стосовно так званого "міністра доходів та зборів терористичної організації "ДНР".
 
Слідством встановлено, що у вересні 2014 року 46-річний мешканець міста Донецьк, який до цього звільнився з Управління державної Митної служби в Донецькій області ДФС України, з особистих ідеологічних та корисливих міркувань, вступив до складу терористичної організації "ДНР", де був призначений на вказану посаду міністра.
 
Очолюючи «Міністерство доходів та зборів «ДНР» і реалізуючи покладені на нього функції, обвинувачений сприяє запровадженню примусових податків та зборів, які зобов’язані сплачувати всі юридичні особи, фізичні особи-підприємці та фізичні особи, що здійснюють свою діяльність на тимчасово окупованій території Донецької області. У подальшому ці кошти спрямовуються до  «місцевих бюджетів» та «республіканського бюджету» «ДНР», з яких здійснюється фінансування так званих «бюджетних установ ДНР», у тому числі «установ силового блоку ДНР».
 
За час діяльності вказаного міністерства під керівництвом обвинуваченого здійснено фінансове забезпечення «ДНР» шляхом збору так званих «податків», «зборів», «митних та інших обов’язкових платежів», «єдиного внеску» на суму не менше 14 млрд грн.
 
Оскільки посібник терористів перебуває на тимчасово не підконтрольній території та продовжує працювати на окупаційну владу, його судитимуть заочно. Обвинувальний акт скеровано до суду.
 
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3105