Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2018

Прокуратура контролює хід розслідування кримінального провадження за фактом забруднення річки Кривий Торець (ФОТО)

19 квітня із засобів масової інформації до правоохоронних органів м. Дружківки надійшло повідомлення про «масовий мор риби» у річці Кривий Торець.
 
За вказаним фактом під процесуальним керівництвом Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури розпочато кримінальне провадження з правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 242 (порушення правил охорони водних об'єктів, якщо це спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод або зміну їхніх природних властивостей і створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи  довкілля) КК України.
 
Під час огляду місця події спільно з представниками поліції, Державного агентства рибного господарства України та Державної екологічної інспекції в Донецькій області встановлено каналізаційний колектор, з якого, ймовірно, забруднені стоки попадали до вказаної водойми.
  
На даний час проводиться комплекс заходів, спрямованих на встановлення власників виявленого колектору. Також призначено низку експертиз та лабораторних досліджень, за результатами яких буде встановлено речовину, яка негативно позначилась на самопочутті річкової фауни.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
                                    

кількість переглядів: 2967