Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2018

Прокуратура домоглася скасування виправдувального вироку стосовно особи, яка вчинила особливо тяжкий злочин

Слов’янська місцева прокуратура оскаржила в апеляційному суді судові рішення Краснолиманського міського суду, якими виправдано 45-річного мешканця Слов’янського району, обвинувачуваного за ч. 3 ст. 187 (розбій) та ч. 2 ст. 27, ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) КК України.
 
Органом досудового розслідування чоловік обвинувачується в тому, що наприкінці квітня 2014 року він разом із невстановленими особами,  заздалегідь озброївшись вогнепальною зброєю і одягнувшись у камуфляжний одяг та маски-балаклави, прийшли до сесійної зали Лиманської міської ради під час проведення позачергової сесії міської ради та у присутності депутатів почали пропагувати затвердження проведення референдуму за підтримку самопроголошеної «ДНР», чим зірвали сесію ради, встановили контроль над цією будівлею, внаслідок чого вона була незаконно захопленою та перебувала під контролем незаконних збройних формувань до червня 2014 року.
 
Крім того, у травні того ж року чоловік разом із шістьма спільниками,  матеріали стосовно яких виділені в окреме провадження, проникли до складського приміщення одного з супермаркетів міста, де,  погрожуючи вогнепальною зброєю, викрали товар та майно вказаного магазину.
 
Суд першої інстанції виправдав 45-річного чоловіка, однак  прокуратура категорично із цим не погодилася та звернулася до апеляційного суду з вимогою скасувати вирок. За результатами апеляційного розгляду суд, врахувавши чітку і послідовну позицію публічного обвинувачення, підтримав позицію прокуратури щодо скасування незаконних рішень місцевого суду і призначив новий розгляд у суді першої інстанції.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2738