Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2018

Прокуратура вимагає від підрядника, який не виконав умови договорів щодо реконструкції гуртожитків для переселенців, повернути державі понад 1 млн грн невикористаних коштів

У ході вивчення стану додержання вимог законодавства у бюджетній сфері Краматорською місцевою прокуратурою встановлено підстави для представництва інтересів держави у суді.
 
Установлено, що у грудні 2016 року комунальним підприємством м.Краматорська та підрядною організацією укладено договори  щодо реконструкції будівель двох гуртожитків у рамках реалізації спільного з Європейським Союзом проекту «Забезпечення житловими умовами найбільш вразливих внутрішньо переміщених осіб та жителів міста Краматорська, які опинились під впливом конфлікту в Україні».
 
Загальна вартість договорів склала 14,5 млн грн.
 
Згідно з умовами договорів, підряднику перераховано передплату у сумі 3,2 млн грн, проте  у визначений строк замовнику не надано документів, які підтверджують цільове використання вказаних авансових коштів, та не повернуто їх невикористану частину у розмірі понад 1 млн грн.
 
«До теперішнього часу будівлі гуртожитків не здані в експлуатацію, що унеможливлює тимчасове розміщення переселенців та їх інтеграцію у соціально-економічне життя громади. З огляду на це прокуратурою в інтересах держави до Господарського суду Донецької області направлено позовні заяви про стягнення з підрядної організації понад 1 млн грн», - зазначила прокурор Краматорської місцевої прокуратури Маргарита Гончаренко.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2846