Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2018

За створення штучного водного об’єкту на належній державі землі чоловіку загрожує до 2 років обмеження волі

Під процесуальним керівництвом Олександрівського відділу Костянтинівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно чоловіка, який обвинувачується у незаконному використанні землі.
 
 
Слідством доведено, що у вересні 2016 року 58-річний мешканець  с.Михайлівка Олександрівського району самовільно, без правовстановлюючих документів зайняв землю пасовища, яка межує з його земельної ділянкою та належить Михайлівській сільській раді.
 
 
Знявши за допомогою спеціальної техніки верхній шар родючого ґрунтового покриву, чоловік створив на сільськогосподарській землі штучний ставок розміром 27х12 м, який використовував для поливу власного городу.
 
 
На даний час обвинувальний акт за ст. 254 (безгосподарське використання земель, якщо це спричинило тривале зниження або втрату їх родючості, виведення земель з сільськогосподарського обороту, змивання гумусного шару, порушення структури ґрунту) КК України скеровано на розгляд суду.
 
 
Чоловіку загрожує штраф до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2384